NVGzP/VvAA juridische helpdesk

Juridische helpdesk

 

Voor een vraag aan de juridische helpdesk klik hier.

De NVGzP/VvAA juridische helpdesk biedt juridisch advies bij kwesties die te maken hebben met je beroepsuitoefening of praktijkvoering, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht, zorgverzekeringsrecht of gezondheidsrecht.  

NVGzP-leden die geen lid zijn van VvAA en gebruik willen maken van de juridische helpdesk, kunnen:

  • zich aanmelden voor een gratis VvAA-kennismakingslidmaatschap van één jaar
    (normale prijs € 39,-) of
  • voor € 24 een jaarabonnement nemen op de juridische helpdesk.

Voor NVGzP-leden die geen lid of kennismakingslid zijn van VvAA en geen abonnement hebben op de juridische helpdesk, kost een inleidend advies van de juridische helpdesk van maximaal 20 minuten € 85,- ex. BTW. Als er behoefte is aan een uitgebreider advies, zal de jurist hiervoor een schriftelijk voorstel doen met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten. Ook in dit geval is een uitgebreider advies tegen betaling mogelijk.

Samengevat komt het op het volgende neer:
Om als NVGzP-lid gebruik te kunnen maken van de juridische helpdesk, dien je (kennismakings)lid te zijn van VvAA. Als de jurist in het eerste mondelinge adviesgesprek inschat dat advies meer dan 20 minuten zal kosten, zal hij/zij dit aangeven en een schriftelijk voorstel doen voor het uitbrengen van een advies tegen betaling met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten. Dit geldt niet voor leden die bij VvAA een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten en indien het probleem onder de dekking van deze verzekering valt.

Je kunt tussentijds lid worden van de VvAA of een abonnement nemen op de juridische helpdesk door een mailtje te sturen aan het secretariaat; secretariaat@nvgzp.nl. Als je je tussentijds aanmeldt, geldt dat je vanaf de eerste maandag van de volgende maand gebruik kunt maken van de diensten van de helpdesk.

Gespecialiseerde juridische hulp
De helpdesk wordt bemenst door gespecialiseerde juristen van VvAA. Zij  adviseren en informeren je telefonisch over juridische aspecten van je praktijkvoering en  beroepsuitoefening, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht en gezondheidsrecht.

De juristen van VvAA geven antwoord op vragen zoals ‘Wat is mijn rechtspositie?’, ‘Hoe moet ik handelen in een zaak die tegen mij is aangespannen?’, en ‘Welke juridische stappen moet ik ondernemen?’. De helpdesk is exclusief voor leden van de NVGzP.

De helpdesk is zowel bestemd voor preventief advies als voor conflictsituaties. Hierbij kun je denken aan alle kwesties waarmee je in je beroepssituatie te maken kunt krijgen. Indien je vraag niet tot de expertise van de VvAA-juristen behoort of te complex is voor een telefonisch consult, zullen de juristen van de helpdesk je kunnen doorverwijzen. Indien je vraag niet tot de expertise van de VvAA-juristen behoort of te complex is voor een telefonisch consult, dan kunnen de juristen van de helpdesk je doorverwijzen. Heb je een rechtsbijstandverzekering bij de VvAA, dan beoordeelt de jurist in hoeverre de voorgelegde kwestie daaronder zou kunnen vallen. Heb je geen rechtsbijstandverzekering bij VvAA, dan zal de jurist je doorverwijzen. Hieraan zijn dan mogelijk kosten verbonden.
Klik hier voor vragen waarmee je terecht kunt bij de NVGzP/VvAA juridische helpdesk.

Meer diensten
Naast de juridische helpdesk, bieden NVGzP en VvAA ook verzekeringen voor NVGzP-leden met korting: een arbeidsongeschiktheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsrechtsbijstandverzekering en een zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Over VvAA
VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg in dienst van ruim 120.000 professionals in de Nederlandse gezondheidszorg: medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, belastingadvies, praktijkfinanciering, vestigingsbegeleiding, opleidingen, reizen via een eigen reisbureau en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren door het hele land.

De NVGzP/VvAA Juridische helpdesk maakt onderdeel uit van het dienstenpakket dat NVGzP en VvAA samen hebben ontwikkeld. Andere onderdelen van dit pakket zijn de NVGzP/VvAA verzekeringen en het gratis kennismakingslidmaatschap van VvAA voor NVGzP-leden.